Mijn achtergrond ligt in de bank- en verzekeringswereld, waarin ik ruim dertig jaar werkzaam ben geweest. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over financiële dienstverlening, management en coaching. Deze kennis en ervaring zet ik graag bij de mediationgesprekken in.
Sinds 2010 ben ik zelfstandig scheidingsbemiddelaar en zowel MfN- als ADR-registermediator, met een accreditatie in familiemediation. Ik ben aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust en ben lid van de Kring van Scheidingsspecialisten.
Graag sta ik jullie in alle opzichten bij in deze ingrijpende periode. Naast de emoties die er zijn, zijn er veel praktische zaken die moeten worden geregeld. Het is dan fijn als een onafhankelijke derde partij overzicht kan bieden en jullie bij het gehele proces kan begeleiden.
Vaak heb ik mensen tegenover me die een grote berg voor zich zien en geen idee hebben hoe ze daar overheen komen. De onderlinge spanningen en onzekerheden zijn groot. Ik heb veel oog voor de emotionele aspecten en vind het belangrijk dat iedereen kan zeggen wat er op zijn/haar hart ligt. ‘Mediation met een luisterend oor’ is mijn motto.
Net zoveel aandacht heb ik voor de juridische, financiële en fiscale aspecten. Samen bespreken we alle relevante onderwerpen, waarbij ik alle nodige informatie geef om tot weloverwogen beslissingen te komen.
De beslissingen hebben grote invloed op jullie toekomst en die van jullie kinderen. In de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd mogelijk is om tot heldere afspraken te komen waar iedereen achterstaat en mee verder kan.
Mocht het nodig zijn om externe adviseurs in te schakelen, dan weet ik deze snel te vinden. Ik werk samen met kindertherapeuten, psychotherapeuten en relatietherapeuten, financiële dienstverleners, notarissen, budgetplanners, makelaars en accountants.
Ook voor de kinderen is de impact van de scheiding groot en verandert er veel. Daarom is het belangrijk (en zelfs verplicht) om afspraken duidelijk vast te leggen in een ouderschapsplan. Ook is het van belang om de kinderen hierbij te betrekken. Soms vinden kinderen het fijn om met een buitenstaander, bijvoorbeeld een kindertherapeut, over de situatie te praten.
Jullie beslissen zelf welke onderwerpen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Volgens de wet moeten de volgende zaken aan de orde komen: Hoe gaan jullie in de toekomst voor de kinderen zorgen, ze opvoeden en hoe wordt de omgang geregeld? Hoe is de verdeling van de kosten voor de verzorging en opvoeding? Hoe blijven jullie elkaar informeren over belangrijke onderwerpen, zoals schoolkeuze?
Kiezen jullie voor co-ouderschap dan betekent dit dat dat de kinderen beurtelings bij een van jullie wonen en dat de kosten, zorg en opvoedingstaken gelijk worden verdeeld. Wellicht kiezen jullie voor een andere vorm en gaat één van de ouders kinderalimentatie betalen. We bespreken wat passend is en ik help bij het maken van de berekening.
Altijd is het uitgangspunt: hoe zorgen we ervoor dat ook de kinderen goed en met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan. Samen maken we duidelijke en haalbare afspraken die goed zijn voor iedereen.
De rol van bemiddelaar spreekt mij erg aan. Ik help mensen die in een moeilijke situatie zitten graag verder met deskundige begeleiding en een luisterend oor. Ik vind het belangrijk dat partijen naar elkaar blijven luisteren en samen op een prettige manier tot oplossingen komen. Inmiddels heb ik al veel situaties voorbij zien komen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en dat maakt het werk voor mij uitdagend.
Eerste half uur altijd gratis.
180,00 (exclusief 21% BTW) per uur.
Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.
Stationspark 29F 4462DZ Goes