Door de vechtscheiding van mijn ouders weet ik wat een scheiding met je doet als kind, en welke invloed alle ruzies op je hebben. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is als je ouders op een goede manier uit elkaar gaan. Graag help ik jullie om goed naar elkaar te luisteren en om jullie wensen, belangen en verwachtingen boven tafel te krijgen. Gelijkwaardigheid en transparantie heb ik hierbij hoog in het vaandel. Iedereen krijgt evenveel ruimte om zijn verhaal te doen, waarbij authenticiteit een belangrijke voorwaarde is.
Ik ben MfN-familiemediator, KIES-mediator, stiefplancoach en mastercoach. Daarnaast heb ik zeventien jaar bij een bank gewerkt. In alle rollen heb ik ervaren en ervaar ik nog steeds hoe belangrijk en waardevol het is om goed aan te sluiten bij degene die tegenover je zit. Samen gaan we op zoek naar oplossingen waar iedereen achter kan staan en mee verder kan, zodat jullie de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.
Heel vaak is het misgegaan in de communicatie met elkaar. Het kan dan heel lastig zijn om nog op een prettige manier met elkaar te communiceren en overleggen.
Ik help jullie graag om naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Wat beweegt de ander? Wat is belangrijk voor jullie beiden, nu en in de toekomst? Waarover hebben jullie al overeenstemming en wat zijn juist nog moeilijke punten om te bespreken of om een besluit over te nemen? Samen zetten we alle belangrijke thema’s op een rij en krijgen we hier helderheid over.
Een goede communicatie is onmisbaar voor het goed afsluiten van jullie relatie. Dat helpt ook om beter terug te kunnen kijken op dat wat jullie liefdevol en met geluk zijn begonnen.
Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om jullie relatie goed af te sluiten. Dat helpt hen in het verdere proces van verwerking en aanpassing aan ‘de nieuwe toekomst’, ook als zij (later) zelf volwassen zijn en misschien zelf kinderen hebben.
Ik voel me tijdens de mediation heel erg verantwoordelijk voor jullie kinderen. Zij worden gezien en gehoord, en krijgen een belangrijke stem. Ik zal bijvoorbeeld vragen: Hoe beleven de kinderen de situatie? Wat vinden zij belangrijk? Wat zouden zij willen? Hoe blijven jullie een goed team voor de kinderen?
Ik zeg wel eens: ‘Als ouders heb je geen recht op je kinderen, je hebt alleen de plicht om je kinderen ‘af te leveren’ als evenwichtige volwassenen, die ook na een moeilijke periode zoals een scheiding hun toekomst met (zelf)vertrouwen tegemoet zien.
In iedere situatie kan ik goed ondersteunen. Zo heb ik bijvoorbeeld veel stellen ondersteund die te maken hebben ADHD, ADD, autisme, narcisme of een laag begaafdheid. Het belangrijkst is dat beiden tevreden zijn over hoe de scheiding is geregeld. Ik zet me er volledig voor in dat iedereen het mediationproces als zorgvuldig en waardevol zal ervaren.
Ook mijn man Mike Lap is MfN-familiemediator, samen hebben we onze mediationpraktijk. Vaak voeren we het eerste gesprek samen. Vervolgens bespreken we met jullie wat het beste is: de mediation kan door ons samen worden begeleid, of door één van ons.
Vervolgens maken we een overzicht van alle belangrijke onderwerpen en verzamelen we alle informatie die nodig is. De zorg voor en omgang met de kinderen, de financiën, de gemeenschappelijke bezittingen en schulden, het pensioen; niets wordt vergeten.
Emoties en boosheid gaan we niet uit de weg, we nemen daar zoveel tijd voor als nodig is. Sommige stellen willen dat de scheiding snel geregeld wordt, dat kan ook. Wij passen ons aan jullie wensen aan. Tegelijkertijd zijn we er altijd alert op of er nog zaken spelen die aandacht nodig hebben. We streven immers naar een goede afronding van jullie relatie.
Bij de bank waar ik jarenlang heb gewerkt, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om een persoonlijke benadering te hebben en betrokken te zijn bij degene die tegenover je zit. Echt luisteren en de aansluiting zoeken bij de cliënt om vandaaruit hem of haar verder te helpen, daar ga ik voor. Deze houding en focus is altijd belangrijk, maar zeker in de moeilijke tijd van een scheiding. Daarom heb ik in 2015 besloten dat ik mensen wil helpen die zich in een scheiding bevinden. Ik heb toen de opleiding tot mediator gevolgd en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee!
De Mediatorsfederatie Nederland vertegenwoordigt het mediationberoep in de publieke belangenbehartiging. Daarnaast maakt de federatie zich sterk voor de verdere ontwikkeling van het beroep van mediators en bewaakt en bevordert de kwaliteit van de beroepsuitoefening.
Met ruim 2.000 aangesloten mediators maakt de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) zich sterk voor de verdere professionalisering van het mediationvak.
High Trust is de belangrijkste basis voor samenwerking tussen Raad en mediators. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Hierbij staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid centraal.
Mediators die de opleiding tot KIES Kindercoach hebben gevolgd, beschikken over de vaardigheden en ervaring om de positie van kinderen tijdens een echtscheiding de aandacht te geven die het verdient.
De Raad voor de Rechtspraak vormt het bestuur van de meeste rechtsprekende organisaties in Nederland. Een mediator die door de raad wordt erkend mag zich rechtbankmediator noemen.
De Raad voor Rechtsbijstand is het overheidsorgaan dat burgers helpt bij het vinden van oplossingen voor (juridische) problemen. Dat doet zij onder meer door mediation te subsidiëren via erkende mediators.
De ScheidingsDeskundige is als kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van professionals die betrokken zijn bij het scheidingsproces.
Eerste half uur altijd gratis.
180,00 (exclusief 21% BTW) per uur.
Pakketprijs is afhankelijk van jouw specifieke situatie.
Johanitterlaan 4E, 3841 DT Harderwijk
Zwolseweg 80, 7315 GN Apeldoorn